Om dockorna

Fingerdockor, Stickerskor

Textil och tyger från Peru är en lång tradition som dateras till före Columbus tid. Konsten och färdigheten att använda sig av tre stickor är en del av Perus kulturella arv som Quecha folket stolt delar med sig och visar världen.  I traditioner har denna form av stickning förts vidare bland kvinnor i Andernas högplatåer. I modern tid har mindre kollektiv av sömmerskor och stickerskor utvecklats för att förbättra livskvalitén och ge möjlighet till självförsörjning.  

Dessa fingerdockor är stickade i regionen kring Juliaca och Puno av Amaru kollektivet. De små fantastiska textilskådespelarna är helt gjorda för hand och tekniken med tre stickor används till största delen för att sedan avsluta detaljerna med crochet och synålar. 

Materialet består av ull och akryl som inte är allergiframkallande. Dockorna fylls slutligen med napa (råbomull). Materialet står under strikta rekommendationer och förhållningsregler från Perus textilindustri. De innehåller inga kemikalier och kan riskfritt hanteras av barn. 

När du köper produkter från AMARU Kollektivet hjälper ni kvinnor och barn till en bättre levnadsstandard.